ПОЛЬСЬКА МОВА ДЛЯ ВСІХ: МІЖКУЛЬТУРНИЙ МІСТ У ЄВРОПУ - МОРОЗ, Тетяна (Current issues of linguistics and translation studies, 2025)
У статті аналізується роль польської мови як ключового інструменту для особистісного та професійного розвитку студентів нефілологічних спеціальностей. Досліджується її значення як «міжмовного мосту», що дозволяє не лише отримати конкурентні переваги на ринку праці та доступ до європейської освіти, а й поглибити розуміння власної мови та культури. Розглядається вплив польської мови на когнітивні здібності та її роль у налагодженні міжкультурної комунікації та соціальній адаптації в сучасному глобалізованому світі.