КОМІЧНЕ ЯК КСТЕТИЧНЕ ЯВИЩЕ: СУЧАСНІ ТЕОРЕТИЧНІ ПІДХОДИ ТА ІНТЕРПРЕТАЦІЇ - ДАВИДЮК, Юлія (Current issues of linguistics and translation studies, 2025)
У статті досліджується феномен комічного як естетичної категорії, що відіграє важливу роль у мистецтві, літературі та суспільному житті. Авторка розглядає теоретичні підходи до осмислення комічного, основні його характеристики та критерії диференціації. Аналізуються головні риси основних форм комічного (гумор, сатира, іронія, сарказм) та їхня функціональна роль у культурному контексті. Особливу увагу приділено ключовим відмінностям між гумором і сатирою.