PRODUCT PLACEMENT У ТЕКСТІ СУЧАСНОГО АМЕРИКАНСЬКОГО РОМАНУ - ДУБРОВА, Світлана (Current issues of linguistics and translation studies, 2025)
Статтю присвячено розгляду технології product placement у контексті її використання у тексті сучасного американського роману. Встановлено, що це один із ефективних способів просування продукту/послуги серед читачів, за для збільшення попиту та формування їх позитивного ставлення до конкретного бренду. Серед основних типів розміщення product placemen у текстах художньої літератури: розміщення продукту; корпоративне розміщення; розміщення новинки; загальне розміщення; розміщення топонімів; розміщення ідеї; нейтральне розміщення; творче розміщення; розміщення образу продукту. Визначена технологія використовується як для представлення нового так і для популяризації продукту/послуги з позитивною багаторічною репутацією.