ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ НОРМИ ЛІТЕРАТУрНОЇ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ. ФОНЕТИЧНІ АСПЕКТИ - ЛЕВИЦЬКА, Н. (Current issues of linguistics and translation studies, 2020)
У статті розглянуто основні підходи до проблеми нормативності та варіативності німецької мови, проаналізовано систему становлення вимови німецької мови, особливостей лексикографічної системи німецької вимовної норми в контексті процесу формування і розвитку німецької літературної мови, визначено основні тенденції розвитку норми літературної німецької мови у фонетичному контексті.