«IAZYK MOY POUCZYTSIA PRAWDI TWOIEY»: СЛОВ’ЯНОРУСЬКІ ВСТАВКИ ПОЛЬСЬКОЮ ГРАФІКОЮ У ТРАКТАТІ ЛАЗАРЯ БАРАНОВИЧА - ГЕРАЩЕНКО, О.; ШТЕФАН, А. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
У статті подано уваги до слов’яноруської фонетики на підставі аналізу слов’яноруських вставок польською графікою в богословському трактаті Лазаря Барановича «Notiy pięć ran Chrystvsowych pięс» (1680). Можна стверджувати, що вони відбивають тогочасні тенденції вимови слов’яноруських текстів носіями північноукраїнських (східнополіських) говірок.