ОДНОРІДНА СУПІДРЯДНІСТЬ ІЗ ПОВТОРЮВАНИМИ ПІДРЯДНИМИ СПОЛУЧНИМИ ЗАСОБАМИ - ШКАРБАН, Т.; РИЧАГІВСЬКА, Ю. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
Стаття присвячена дослідженню складних конструкцій із однорідною супідрядністю, у блоці підрядних компонентів яких представлене повторення підрядних сполучних засобів. З’ясовано, як кількість однорідних супідрядних, порядок розміщення частин і компонентів, наявність і кількість сурядних сполучників у блоці однорідних супідрядних, обов’язковість/факультативність підрядних сполучних засобів, конструктивні якості сполучників (сполучних слів), стилістична маркованість синтаксичної одиниці пов’язані з повторюваністю підрядних сполучників (сполучних слів).