ФОРМУВАННЯ ФАХОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ НА ЗАНЯТТЯХ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ПРАКТИКУМ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ» - КУХАР, Н.; ПРОКОПЧУК, Л. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
У статті проаналізовано досвід вивчення навчальної дисципліни «Практикум з української мови» здобувачами ступеня вищої освіти бакалавра спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) на факультеті філології й журналістики імені Михайла Стельмаха Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського в аспекті формування в них  фахових компетентностей.Визначено напрями засвоєння змістового контенту навчальної дисципліни; запропоновано інноваційні підходи до формування фахових компетенцій майбутнього філолога. Наголошено на значенні самостійної роботи в засвоєнні орфографічних та пунктуаційних норм сучасної української мови.