ХУДОЖНЯ РЕПРЕЗЕНТАЦІЯ VS ІСТОРІЯ ГОЛОКОСТУУ ТВОРЧОСТІ ГІЗЕР МОРРІС - ШИМЧИШИН, М.; КОВТУН, Н. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
У статті з'ясовано причини «буму пам'яті» та актуалізації теми Голокосту у художній літературі. Звернено увагу на потребу переосмислення, вербалізації та реінтерпретації трагічних подій ХХ століття. Крім того, у статті розглянуто двоїстість наративу про Голокост, та досліджено проблему історичної правдивості та об’єктивності художньої репрезентації подій Голокосту у творчості Гізер Морріс.