ІСТОРІОГРАФІЯ ДОСЛІДЖЕНЬ ОБРАЗНОГО ПОРІВНЯННЯ: ДОБА АНТИЧНОСТІ - ОЛЕНЯК, М. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
У статті описано античне потрактування образного порівняння; зокрема доводиться те, що розвідки античних філософів, логіків, ораторів і літераторів не можуть розглядатися як наївні, на противагу сучасним – науковим. Звертається увага на те, що вони не лише заклали основи вивчення образного мовлення, але й актуалізували вектори сучасних його досліджень. Зазначається вплив перекладу ключових термінів на розвиток теорій у східній і західній традиціях.