ЖИТТЄДІЯЛЬНІСТЬ ОЛЬГИ МАК КРІЗЬ ПРИЗМУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ - КУЗЬ, В. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
У статті автор акцентує увагу на висвітленні життєдіяльності української діаспорної письменниці Ольги Мак у ракурсі наукового потрактування національної ідентичності, оприсутненій в її художній практиці. Національна ідентичність спонукала письменницю до високого патріотичного чину. Національна тотожність зродила в ній загострене відчуття консолідації нації, і тому духовно-ціннісний вектор української національної ідентичності постійно висвітлювався в художній практиці письменниці.  Доведено, що письменниця ще в Україні сформувала самоідентичність (Self-identity). Я-концепція особистості вбирає в себе сплав цілей, мотивів, спадкоємність життєдіяльності і смисложиттєвих установок. З’ясовано, що Ольга Мак усвідомлювала себе суб'єктом діяльності, адже належала до прогресивних творців культури, мистецтва слова, тому й ототожнювала себе з культурною ідентичністю.