СЕМАНТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ МОДАЛЬНИХ ДІЄСЛІВ MÜSSEN І SOLLEN ТА ЇХ ВІДОБРАЖЕННЯ В НІМЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКОМУ ПЕРЕКЛАДІ - КОНАРЖЕВСЬКА, В. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
Згідно з назвою, у статті розглядається проблема семантичного розмежування модальних дієслів німецької мови müssen і sollen. Надається основна інформація про значення кожного з них. Зокрема акцентовано увагу на різний ступінь сили висловлювання müssen і sollen та ступінь їх специфіки з урахуванням ситуації вживання. З’ясовано, що складність семантичного тлумачення цих модальних дієслів впливає також і на їх уживання і переклад українською мовою.