СТИЛЬОВИЙ СИНКРЕТИЗМ У МАЛІЙ ПРОЗІ ОЛЕКСИ ГАЙ-ГОЛОВКА - КАПЛИЧНА, Л. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
У статті автор акцентує увагу на висвітленні жанрово-стильових особливостей прози малої епічної форми українського діаспорного письменника Олекси Гай-Головка. З’ясовано, що письменник прагнув структурувати оповідання «Сповідь Золотої Троянди» у такий спосіб, аби сугестивну функцію виконували сюжетно-композиційні елементи, художньо підсилюючи діалоги психологічно-словесними домінантами, екзистенційними компонентами напруги, в осерді якої боротьба, постійні страждання персонажа від перебування на грані життя і смерті. Текстова структура оповідання свідчить, що прозаїк вдається до еліптичності мови, використання спрощених синтаксичних конструкцій, мовних стандартів, вживання модальних слів, вигуків, риторичних запитань, а також  –  використання екстралінгвістичних засобів (міміки, жестів).