СЛЕНГОВІ АФРОАМЕРІКАНІЗМИ В СУЧАСНИХ АНГЛОМОВНИХ РЕП ТЕКСТАХ - ІНШИНА, Н.; КУЛІШ, В. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
Актуальність дослідження зумовлена зростанням уваги сучасних дослідників до вивчення лексики інтенсивного вживання, особливостей її утворення та функціонування, тобто функціонально-стилістичних особливостей англійського сленгу.Мета дослідження – вивчити й науково обґрунтувати особливості утворення та функціонування лексики інтенсивного вживання та виокремити функціонально-стилістичні особливості афроамериканського сленгу в реп текстах.Об’єктом дослідження є лексика інтенсивного вживання.Предметом дослідження є функціонально-стилістичні особливості афроамериканського сленгу в сучасних англійських реп текстах.Мета і завдання дослідження зумовили використання таких методів, як лексикографічний, порівняльний, описовий і метод стилістичного експерименту.Практичне значення роботи визначається можливістю застосування її результатів у лінгвістиці,  перекладознавстві та практичній стилістиці англійської мови.