ТИПИ МОДУЛЯЦІЇ ЯК ПРИЙОМУ ПЕРЕКЛАДУ ПРОЗИ І ПОЕЗІЇ - ЄМЕЦЬ, О. (Current issues of linguistics and translation studies, 2022)
У статті розглядають типи модуляції у перекладі коротких оповідань та поетичних текстів. Наводяться переклади відомих українських митців та власні переклади  та аналізуються причини використання цього прийому. У поезії, модуляція зумовлена вимогами рими і довжини рядка, емоційністю, у прозовому тексті відображає креативність перекладача.