ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ У ПЕРЕКЛАДІ РОМАНУ КОРНЕЛІЇ ФУНКЕ «ЧОРНИЛЬНЕ СЕРЦЕ» - РИБАЛКА, Наталя; ПАВЛОВСЬКА, Марія (Current issues of linguistics and translation studies, 2025)
Стаття присвячена дослідженню використання перекладацьких трансформацій, застосованих у процесі перекладу художнього твору. У статті розглядається безпосередньо саме поняття перекладацькі трансформації, а також, на основі класифікації А. Науменко, Л. Науменко та Л. Гордєєвою, висвітлюється пояснення та особливості застосування лексико-семантичних трансформацій у процесі перекладу німецького роману К. Функе «Чорнильне серце», виконаного О. П. Логвиненко на українську мову.