ВІДДІЄСЛІВНІ NOMINA LOCI ДАВНЬОРУСЬКОЇ МОВИ: КОГНІТИВНО-ОНОМАСІОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - ЯРМОЛЕНКО, Г. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
Стаття присвячена вивченню мотиваційних особливостей віддієслівних nomina loci давньоруської мови в когнітивно-ономасіологічному аспекті. Звернено увагу на те, що локативні девербативи-іменники найчастіше утворені внаслідок пропозиційно-диктумної, зокрема предикатно-аргументної, мотивації. Актуалізованим під час найменування найчастіше є слот предиката зі значенням трудової діяльності, специфічних фізичних дій і процесів, характерних занять. Імплікованим компонентом ономасіологічної структури віддієслівних nomina loci переважно є об’єкт.