СЕКСУАЛЬНІСТЬ ПІД «ЗНАКОМ САВАОФА» В ОДНОЙМЕННОМУ РОМАНІ ОЛЕСЯ УЛЬЯНЕНКА - ШТЕЙНБУК, Ф. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
Мета статті полягає у тому, аби на противагу морально-етичним підходам запропонувати альтернативну інтерпретацію роману Олеся Ульяненка «Знак Саваофа». Внаслідок зміни дослідницької оптики було отримано результати, за якими сексуальність в аналізованому творі пов’язана «не з якимсь периферійним автоматизмом, а з інтенціональністю, яка вторує загальному руху існування» (М. Мерло-Понті). Але тільки у художньому світі, що визначається не причетністю до містичного Творця, а приналежністю до зумовленого сексуальною наснагою творіння і творення роману, спрямованого на естетизацію страшного і нудного буття.