СЕМАНТИКО-ДИСТРИБУТИВНИЙ АНАЛІЗ СЛЕНГІЗМІВ НА ОСНОВІ ДАНИХ КОРПУСУ ГРАК - ТАРАН, О.; ЛЕБЕДЕНКО, Ю. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
У статті на прикладі сленгової лексеми «дерибан» показано корпуснобазований підхід до семантико-дистрибутивного аналізу з метою виявлення латентних сем через оцінку регулярності колокацій. В основу дослідження покладено ідеї дистрибутивної семантики, що описує зміни в значеннях через частотні характеристики дистрибуцій у корпусі.