ПРОБЛЕМАТИКА «КРИМСЬКИХ СОНЕТІВ» АДАМА МІЦКЕВИЧА: МЕТОДИЧНИЙ АСПЕКТ - РОГУЛЬСЬКА, О.; ТАРАСОВА, О. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
Адам Міцкевич – основоположник польського романтизму, один із найвідоміших письменників та літературних діячів, який відіграв значну роль в культурі Польщі. У своїх творах закликав до боротьби за незалежність, спонукав глибоко поважати історію та культуру батьківщини. Ліричний цикл «Кримські сонети» належить до найбільш характерних та популярних у творчій спадщині визначного польського поета-романтика Адама Міцкевича. У статті схарактеризовано літературу Польщі доби романтизму, досліджено творчий шлях Адама Міцкевича, з’ясовано сутність поняття сонету як літературного жанру, визначено та проаналізовано проблематику «Кримських сонетів» Адама Міцкевича.