ЖАНРОВА СПЕЦИФІКА ТА ТЕМАТИЧНЕ РОЗМАЇТТЯ РОМАНУ ЯНУША-ЛЕОНА ВИШНЕВСЬКОГО «САМОТНІСТЬ У МЕРЕЖІ» - ОЛІЙНИК, Л.; ПРИЙМАК, І. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
У статті розглянуто роман Януша-Леона Вишневського «Самотність у мережі» на жанровому та тематичному рівнях. Зокрема зазначено, що твір відзначається тонким психологізмом, орієнтацією на вивчення та представлення тонкої організації людської душі. Письменник у тексті порушує теми, що турбують сучасну людину: відчуження людини у віртуальному просторі, особисте та сімейне щастя, стосунки між батьками та дітьми, вірність коханню, віра та релігія, історична пам’ять тощо. Крім того, вказується, що зміст твору представлено автором у модернізованому епістолярному жанрі.