СТИЛЬОВІ ОСОБЛИВОСТІ ЛІРИКИ ОЛЕКСИ ГАЙ-ГОЛОВКА - КАПЛИЧНА, Л. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
У статті здійснено спробу осмислення стильової специфіки ліричних творів українського письменника Олекси Гай-Головка (1910–2006), який мешкав у Канаді. Його різножанрова художня спадщина (поезії, проза, мемуаристика, літературна критика, літературознавство) налічує десятки книг і статей, які вийшли переважно в полікультурному середовищі (Польща, Німеччина, Англія, Канада). Автор не визнавав модерного стилю, навіть висміював модерністів, він строго дотримувався раціональної концепції моделювання художнього світу.