СОЦІОКУЛЬТУРНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ЗАСОБІВ ЕВФЕМІЇ СУЧАСНОГО НІМЕЦЬКОМОВНОГО ПРОСТОРУ - РАХІМОВА, О. (Current issues of linguistics and translation studies, 2021)
Евфемізми складають суттєву частину комунікації будь-якої мовленнєвої спільноти і мають історичне або релігійне підґрунтя. У статті йдеться про походження евфемізмів, їхнє використання у сучасній лінгвокультурній спільноті, запропоновані приклади вживання евфемізмів та їхнього перекладу у повсякденному житті, у сфері бізнесу, політики, економіки, художньої літератури. Авторка розглядає групи евфемізмів, утворені на основі подібності значення,та утворені на основі звукової подібності, надає класифікацію евфемізмів за етичними, тематичними, етно-культурними характеристиками. Зокрема, евфемізми можна розрізняти за ступенем етичності, тактовності, частоти тематичного використання, етнокультурним характеристикам.