НАУКОВИЙ СТИЛЬ ЯК ОБ’ЄКТ ЛІНГВІСТИЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - СОГА, Л. (Current issues of linguistics and translation studies, 2022)
Статтю присвячено детальному огляду жанрових та стилістичних особливостей наукового стилю англійської мови. Окреслено ключові та теоретичні поняття наукового стилю англійської мови, проведено докладний аналіз особливостей наукового стилю. У статті проаналізовано роботи вчених-лінгвістів і визначено провідні екстралінгвістичні стилістичні фактори наукового стилю. Доведено, що науковим стилем являється закінчене мовленнєве утворення, історично сформований, суспільно усвідомлений різновид мови, зі структурною граматичною єдністю, що ґрунтується на принципі логічності та представляє наукову сферу спілкування.