ОСОБЛИВОСТІ СЛОВОТВОРЕННЯ НОВОЇ АМЕРИКАНСЬКОЇ ФРАЗЕОЛОГІЇ СФЕРИ ЕКОНОМІКИ ТА БІЗНЕСУ - МАКСИМОВА, А. (Current issues of linguistics and translation studies, 2022)
Стаття присвячена аналізу особливостей словотворення нової американської фразеології сфери економіки та бізнесу. Розглядаються основні способи словотворення, серед яких словосполучення, телескопія, аффіксація, абревіація, скорочення. З’ясовано, що в сучасній інноваційній американській фразеології застосовуються метафора, метонімія, метафора та метонімія, символізм, аналогія, евфемізм, іронія, гра слів. Показано, що в інноваційних американських фразеологізмах сфери економіки та бізнесу переважно застосовується метафора.