КОГНІТИВНА МЕТАФОРИЗАЦІЯ КОНЦЕПТІВ «ЖИТТЯ» ТА «СМЕРТЬ» В АНГЛОМОВНІЙ ПОЕЗІЇ XIX - XX СТ. - ЩЕРБАНСЬКА, М.; КУПЧИШИНА, Ю. (Current issues of linguistics and translation studies, 2022)
У статті проаналізовано способи метафоризації індивідуальної картини світу англомовних поетів, зокрема через концепти «життя» та «смерть», способи вираження цих метафор на письмі, а також шляхи передачі концептуальних метафор у перекладі з англійської на українську. Продемонстровано функції метафори в органічній канві поезії.