РЕАЛІЗАЦІЯ МУЗИЧНОГО КОНТЕКСТУ В АНГЛОМОВНИХ ХУДОЖНІХ ТЕКСТАХ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/2415-7929-2024-30-4

Ключові слова:

концепт «музика», вербалізація музичних реалій, англомовний художній текст, лексико-семантичне поле, номінація, експліцитність, імпліцитність

Анотація

Стаття присвячена вивченню музичних реалій в англомовній художній літературі. Основна увага в роботі зосереджена на дослідженні лексико-семантичних засобів актуалізації концепту «музика» в англомовних художній текстах.

Комплексний міждисциплінарний підхід дозволив дослідити феномен музики як важливий елемент культури в системі гуманітарного знання, що за своєю природою тісно корелює з мовою й має значний потенціал вербальної репрезентації в англомовних художніх текстах за рахунок музичних номінації.

Номінація музичних реалій в англомовних художніх текстах доповнюється додатковими аспектами вербалізації музичного мистецтва, що актуалізуються на рівні прямих і непрямих номінацій у лексико-семантичних групах музики. За рахунок аналізу ілюстративного матеріалу лексико-семантичних засобів розроблені критерії вербалізації непрямих номінації концепту «музика», які представлені в творах художньої літератури за назвою, жанром, репрезентатором та засобом репрезентації.

Завантаження

Опубліковано

25.04.2024

Як цитувати