КОНЦЕПТУАЛЬНИЙ ОПИС ТА ДЕФІНІЦІЇ ЯК ОСНОВА МОДЕЛЮВАННЯ СТРУКТУРИ КОНЦЕПТОСФЕРИ «REHABILITATION» В АНГЛОМОВНІЙ КАРТИНІ СВІТУ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31891/2415-7929-2024-30-20

Ключові слова:

концептуальний аналіз, концепт, реабілітація, опис, дефініція

Анотація

У фокусі дослідження знаходиться моделювання концептосфери «rehabilitation»,   в англомовній картині світу та виявлення, вирізнення й осмислення структури концепту і властивих системних зв’язків зазначеної концептосфери. У даній cтатті розглядастьcя nроблeма визначeння nоняття «rehabilitation», якe розумієтьcя як галузь знань, що cкладаєтьcя з концenтів як ïï одиниць, та nроблeма ïï cиcтeмноï організаціï.

Актуальність дослідження зумовлена поглибленням вивчення комунікативно-функціонального аспекту мови та відсутністю аналізу концептосфери  «rehabilitation» у системі англійської мови.

Мета роботи полягає у розробці комплексного аналізу змісту та особливостей організації концептосфери «rehabilitation»  шляхом виявлення мовних засобів, що вербалізують аналізовану концептосферу в англомовному медичному  дискурсі.

У статті представлено  опис концептосфери «rehabilitation», заснований на лексикографічних джерелах, а також виявлено та описано особливості компонентів її субконцептів та міні концептів через лексичні та фразеологічні засоби лінгвістичної об'єктивації, представлено модель структури концептосфери.

Завантаження

Опубліковано

25.04.2024

Як цитувати

БЕБИХ, В., & РАК, О. (2024). КОНЦЕПТУАЛЬНИЙ ОПИС ТА ДЕФІНІЦІЇ ЯК ОСНОВА МОДЕЛЮВАННЯ СТРУКТУРИ КОНЦЕПТОСФЕРИ «REHABILITATION» В АНГЛОМОВНІЙ КАРТИНІ СВІТУ. Current Issues of Linguistics and Translation Studies, 30, 114-122. https://doi.org/10.31891/2415-7929-2024-30-20